26. desember -15

Nå er det rundt 20 dager igjen til Elles valper er forventet, og hun har fått stor mage, synes vi. Hun er med på turer, men når hun løper fritt ser vi at hun begynner å bli tung.

Vi har også bestemt hanhund på Axi, og det blir Settermosen Aberlour. Dette er en hund vi kjenner godt, og har sett mange ganger i fjellet. Løpetid er ventet i løpet av januar, så da blir det forhåpentligvis valper utpå vårparten en gang.

Vi ønsker alle irsksettervenner en fortsatt god jul!

15.12 15-Elle- Melle venter valper

I dag har vi fått bekreftet at Elle-Melle venter valper! Det blir spennende og vi gleder oss  til valper igjen.

19.11.15- parring mellom Elle og Romeo

I går ble det parring mellom Romeo og Elle! regner med at det blir parring igjen i dag også, og at vi om vel 60 dager kan ønske  valpene velkomne😊I dag har vi vært i Einunndalen med Romeo, og han gikk veldig godt. Satser på at dette blir suverene jegere!

06.11.15 Elle-Melle har fått løpetid

Nå har Elle fått løpetid, og på fredag kommer Romeo nedover. Går alt etter planen blir det valper i siste halvdel av januar. Følg med på hjemmesiden for flere oppdateringer!

Elle-Melle vinner av Mjøsprøven 2

Lørdag 17. oktober var det finale i Mjøsprøven 2. Det ble en lang dag, med til sammen fem runder i VK. Elle gikk glimrende hele dagen, men hadde to sjanser på fugl i slippene sine. Den ene sjansen var kanskje en førertabbe av meg, da jeg under innkalling går rett mot Elle som kommer i medvind. Resultatet er at jeg tråkker opp ei rapphøne, som igjen belastes Elle.I siste slipp, derimot, fester hun stand, og reiser villig og presist to fasaner. Det resulterte i 1VK og at seieren var i boks, og dermed er NM-billetten sikret. Jeg er veldig fornøyd med Elles utvikling, og ser at hun legger på søket mer og mer- samtidig som hun revierer godt og er lett å lese.

Nå er prøvesesongen slutt for denne høsten, og vi venter spent på løpetid. Elle pares med H-Romeo av Miessevarri, som kommer nedover til oss på Lillehammer. Det ser vi fram til!

Sjodalsprøva ble en flott dag for oss på Balbergkampen

Søndag ble en flott dag i Veolia på Sjodalsprøva for oss på Balbergkampen. Det var mye fugl hele dagen, og resultatet ble 2.VK til Axi og Asgeir og 3.VK til Elle-Melle og meg. Vinneren US Ole Brum hadde  fire fuglearbeid, og det var hele sju hunder med godkjent fuglearbeid. Etter å ha sett lite ryper tidligere i høst, var dette en opptur!!

Vi har nå bestemt hanhund til Elle-Melle, som vi venter løpetid på i oktober. Det blir H-Romeo av Miessevarri. Det står mer om han her på hjemmesiden vår. Vi skal selv beholde valp fra denne kombinasjonen, som vi har stor tro på.

Axi dobbeltchampion 02.08.15

Axi ble i helgen norsk utstillingschampion , da hun fikk Cert på utstillingen til Gudbrandsdal Fuglehundklubb på Randsverk. Hun ble i tillegg BIR, samt at hun også ble Best in Show. Stor stas for oss, siden hun fra før er norsk jaktchampion😊Nå krysser vi fingrene for valpekull utpå nyåret!

 

Balbergkampens Zita venter valper 27. juni

Balbergkampens Zita venter valper om en drøy uke. Zita venter valper med Guri Malla's Oscar. Begge er elitehunder i Nisk. Ved interesse for valp, ta kontakt med oss- så videreformidler vi.

Dette er en kombinasjon vi har stor tro på.

Desverre ingen valper på Axi 30.04.15

Det viser seg nå at Axis kjærlighetstur til Tromsø ikke resulterer i valper, og hun er dessverre ikke drektig. Det er en stor skuffelse for oss, for vi hadde virkelig tro på denne kombinsjonen- og gledet oss til  å beholde valp selv også. Det er sikkert mange som blir skuffet nå, men naturen råder man ikke over....
Axis datter, Balbergkampens AR Zita, er nå paret med Gurimalla`s Oscar, og ved interesse for valp av henne- kan vi videreformidle dette. Zita er, som sin mor, elitehund i Nisk, og kombinasjonen mellom henne og Oscar bør gi flotte valper.

Når vi har svelgt skuffelsen over at Axi ikke er drektig, ser vi fremover og planlegger nye valpekull.
Elle- Melle skal pares på neste løpetid, som er ventet i oktober. Hanhund er ikke bestemt enda.

Axi skal pares på nytt ved neste løpetid, som blir i januar-16. Vi vil vurdere hva vi gjør med tanke på hanhund.

Elle- Melle med VK-premie på Grotli 25.04.15

I helgen startet Elle-Melle i VK på Grotli, og slo til med 2VK med CK i kvaliken Det er moro at klarer å hevde seg blant de "voksne."
Det ble ingen premie i finalen, men vi gleder oss over at hun er premiert i VK- kun 2 år og 3 måneder gammel!

Axi og Romeo

Jan Håvard, som eier Romeo, har tatt et så fint bilde av Romeo og Axi- som jeg vil dele her.
Dersom alt nå går etter planen, vil vi få valper rundt pinse. Vi kommer nok til å ta ultralyd om drøye to uker- slik at vi forhåpentligvis får bekreftet at paringen er vellykket.
Er de ikke vakre?

1AK til Elle-Melle 29.03.15

I helgen var det stang-inn på Sjodalsprøva- og Elle-Melle fikk sin 1.AK Her er dommerkritikken :

"Elle-Melle jakter meget godt i side/motvind i fin fart og stil. Får med seg mye terreng i god kontakt med fører. Går senere slipp meget godt. Stand, reiser villig og presist ryper. Rios. Under utredning ny stand, og fugl letter presist foran. Rolig. En meget sterk søker som i dag har tatt vare på sine sjanser og får i dag 1 premie AK".   Dommere: Knut Grindstuen og Jan Terje Haugen.

Da blir det to VK- starter i vår- på RSM 17.04 og Grotli helgen etter. Det blir spennede

Endelig løpetid på Axi!

Endelig har Axi fått løpetid, og tirsdag 17. mars reiste hun nordover til Tromsø. Nå blir det forhåpentligvis mange fine valper i slutten av mai På bildet ser dere meg og Axi sammen med Romeo og Jan Håvard i Tromsø.

Elle sin løpetid er på hell, men vi tør allikevel ikke starte i Hemsedal i helgen. Men neste helg er det klart for AK start i Espedalen.

2. mars 2015

Vi venter fortsatt på løpetid på Axi, mens vi måtte stå over jaktprøven i Vinjeveien fordi Elle fikk løpetid forrige helg.... Feil hund med løpetid, med andre ord. Vi er ganske sikre på at løpetiden på Axi kommer nå i mars, og vi venter utålmodig.

I stedet har vi vært i fjellet og trent, og lørdag var vi fem hunder fra Balbergkampen på tur. Det var mor Myra med følgende avkom: Axi, Elle, Era og Enya. Det var tåke og vind, og dermed vanskelige forhold. Era klinket til med to flotte fulearbeid, så da var det verdt turen Sporty valpekjøpere på bildet: Kari Elisabeth og Rune og Finn.

Den ventende far, H-Romeo av Miessevari fikk i helgen 2.AK på Tromsøprøven -gratulerer

Venter på løpetid.....

Vi venter fortsatt på løpetid på Axi, og får ikke gjort så mye mer enn å vente.... Det kan gå til uti mars før løpetiden kommer, men vi holder henne i ro og håper det skjer snart. Vi oppdaterer hjemmesiden så snart hun har fått løpetid.
Ellers har vi meldt på Elle til Vinjeveien, og håper det er fugl der. Har vært der et par ganger før, og vet at det ikke kryr med ryper der, men håper det er bedre i år- slik ryktene sier.