Siste nytt

10. okt, 2016

Etter en fin høstferie med hytteliv og jakt i Einunndalen, var det klart for lavlandsprøve i helga. Elisabeth hadde med seg Elle til NM-kvalik i Østfold torsdag, men ble slått ut etter å ha blitt for omstendelig i ett område som luktet godt. Lørdag stilte jeg henne i VK-kvalik på Mjøsprøven 1 på Hamar, og var veldig fornøyd med søket hennes. Elle har slanket seg litt, noe som har ført til at hun løper lettere, synes jeg.  I siste minutt av andre slippet letter det en fasan i det tette krattet hvor Elle befinner seg, og da vi kommer ned finner vi både Elle og makker, Odine, i stand. de reiser villig to fasaner til, og Elle fikk dermed 3VK.

I finalen gikk hun et godt førsteslipp, som var uten sjanse på fugl. I andre slippet ser vi Elle og makker kaste seg inn i stand i et tett kratt, og de reiser fasan- som dommeren heldigvis ser. Etter utredning og apport, går de 50 meter fram, kaster seg inn i ny stand- og reiser hver sin fasan. Da det er to minutter igjen, snur jeg Elle- noe som i ettertid viste seg å være dumt. Der finner makker ny fasan, og får to fuglearbeider til. I tredje slippet er det ingen sjanser på fugl, og Elle får 3VK finale. Alt i alt en strålende helg, med premier begge dager! Neste helg er det Mjøsprøve 2, som blir siste offisielle jaktprøve dette året. Regner med at vi blir med på klubbprøva siste helga i oktober, om været er greit.

26. sep, 2016

Først må jeg fortelle at Axi under jakta apporterte felt rype, og det uten noe tull, jamfør NM-finalens sørgelige avslutning.

I helga var det ny prøve på Kongsvold, der både Elle og Axi startet. I kvaliken fikk Axi seg et fint fuglearbeid, og ble belønnet med 1.VK- som forøvrig er den syvende 1.VK i rekken. Elle gikk videre til semien på søk. I semien gikk Axi videre på søk, da det kun var en på partiet som hadde fuglearbeid. På Elle sitt parti var det fem med fuglearbeid, og Elle lå som nr. 6 helt til siste minutt av andre slipp- da det plutselig poppet opp ei rype som ingen av hundene var i kontakt med. Dette medførte en skrape i lakken, med sjanse på fugl- og Elle endte da på den sure syvendeplassen. I finalen, søndag, gikk Axi et stort anlagt søk, fikk seg en stand, men fuglen lettet dessverre utenfor jaktbart hold. Hun ble allikevel kreditert for en fugletaking, som jo er et pluss. Deretter gjorde Axi som hun gjerne vil, og peiste på i jakten etter nye fugler. Hun forsvant oppover lia, og ble søkk borte. Dette medførte at hun røk ut av konkurransen, og Asgeir måtte ut på leting. Etter en halvtime fant han Axi i stand, se bildet- 100 meter nedenfor der partiet sist så henne gå oppover......  Den dama der har en enorm jaktlyst, som kan by på utfordringer i uoversiktelig terreng. Neste helg er det nye muligheter da, Sølvhunden, sesongens siste jaktprøve på høyfjellet går av stabelen på Kongsvold.

5. sep, 2016

I helgen deltok både Elle og Axi på NM. Kort fortalt er det 200 hunder som stiller til start på fredag, alle med 1VK som er kvalifiseringskravet. Av de 200 går 9% videre til finalen, som består av 18 hunder. Elle gikk dessverre ikke videre fra kvaliken, mens Axi fikk seg fuglearbeid alle dagene. Dette resulterte i fine premier både i NM- kvalik og semi, der Axi og Asgeir fikk 2VK begge dager. Lørdag ettermiddag reiste jeg oppover, for å være med å heie på Axi og Triac og  2 x Asgeir i NM-finalen. I første slipp gikk Axi et greit side/medvindssøk, uten at det var fugl i slippet. I det neste slippet ble hun vel drøy, og la seg langt ut på vinden. Makker fikk seg et fuglearbeid, mens Axi var ute på langtur. I tredje og siste slipp, smeller Axi i stand når det er to minutter igjen av slippet. Asgeir, dommerne og skytterne går opp til Axi, mens jeg står bak og biter negler.... Alltid litt ekstra spenning når det skal felles fugl på jaktprøver. Axi reiser presist et stort rypekull, og den ene skytteren treffer to av kyllingene i det svære kullet, som letter til side for Axi. Hun er helt rolig, og jeg puster lettet ut. Det skulle vise seg å være i tidligste laget, for Axi finner rett og slett ikke rypa som falt rett ved. Dommerne gir henne lang tid, og er også borte og sjekker at rypa ligger der de tror. Vi tror at Axi rett og slett ikke fant rypa, siden hun alltid har vært en stødig apportør. Men man vet jo aldri med disse firbeinte, så det blir spennende å se hvordan apporten sitter nå når det snart er jakt. Så istedet for å gå jublende hjemover med premie i NM- finale, gikk vi slukøret og tomhendte ned til bilen igjen. Triac lyktes heller ikke i finalen, dessverre.  I dag, mandag, har skuffelsen (nesten) gått over, og vi minner oss på at totalt fem VK- premier og en AK- premie på skogsprøve på Elle og Axi på to prøvehelger- jo er fantastisk bra! I tillegg har begge unghundene,  Zomi og Freia, hatt fine fuglearbeider på trening, og intererssen for småfugl har gitt seg. Det blir spennende med disse framover, og det gledes til jakt her. Lille Gaia på tre måneder må nok vente hjemme, da hun er for liten til å bli med på jakt denne høsten.

5. sep, 2016

Det ble stang- inn på Elles debut på skogsprøve. Asgeir er veldig fornøyd med søket hennes, og det resulterte i en flott stand på et stort orrekull. Under utredningen gikk det en gjensitter, noe som førte til at hun ikke fikk 1AK. Uansett kjempebra av Elle og Asgeir, som nok kommer til å stille på flere skogsprøver. Atrig at Elle er premiert både på høyfjell, lavland og på skog- det synes vi vitner om en god jakthund!

29. aug, 2016

Fredag var det skikkelig møkkavær på Kongsvold, med striregn, vind og til dels tåke. Axi hadde andre slipp, og mot slutten av slippet smeller hun i stand. Da jeg kommer opp, letter det ryper foran henne- og Axi oppfører seg som seg hør og bør- utreder og apporterer fint. I andre slippet går hun glimrende, uten noe mer fugl. Pralin, til Ulrik, får seg også et fuglearbeid, og det ble henholdsvis 1. og 2. VK til Axi og Pralin denne dagen. Elle gikk  videre på søk.

Lørdag var det bedre vær, men denne dagen ble det stang- ut for både Elle og Axi-der Elle hadde sjanser og Axi ble grusa i fugl av en pointer. Det er kort mellom topp og bunn på jaktprøver, og derfor viktig å glede seg over de premiene man får. Søndag reiste vi til fjells for å trene Zomi, og hadde flotte fuglearbeid med henne. Det er noe av det morsomste, når unghundene fikser oppgaven i fjellet! Lille Gaia var også med på fjelltur, og satt i sekken når hun ble sliten.

Denne uka debuterer Elle og Asgeir på skogsfuglprøve på Budor, før det er NM-start for både Elle og Axi på fredag.