27. mar, 2017

4. VK til Elle- Melle i finalen på Espedalsprøven

Elle har nå deltatt på jaktprøver i Vinjeveien og i Sjodalen, der det var svært lite fugl under prøvedagene. Slik var det også i kvaliken på Espedalsprøva, mens det i søndagens  finale var bedre forhold og godt med fugl. Det var til tider svært tungt føre, da det plutselig ble opp mot 13 varmegrader i fjellet. I andre runde gikk Elle et godt medvindssøk, noe som resulterte i stand og fuglearbeid med reis på et fint rypekull. Til helgen skal vi delta på prøve i Femunden, og håper at det blir minusgrader i fjellet denne uka.

Asgeir startet med Freia, etter Elle og Romeo, uten at de lykkes med å komme i fugl. Både Freia og Zomi, barnebarnet til Axi-som vi har i trening, skal starte på Dovrefjellsprøven til helga.

Vi har også bestemt oss for hannhund til Elles neste kull, og valget falt på Hadseløya`s Azzo. Han har enda ikke fylt tre år, og er allerede jaktchampion. Han er etter Hugo Boss, som vi kjenner godt, og dette er en kombinasjon vi håper vil gi gode avkom. Avhengig av løpetid vil parringen skje til høsten/eventuelt på nyåret 2018.