Nytt fra 2017

3. jan, 2018

Nå har vi kommet til januar -18, og 2017 er historie. På Balbergkampen ble det i november født åtte nye jegere, som i løpet av kort tid flytter til sine nye hjem. Det legges ut bilder av valpene og deres nye familier under siden som heter H-kullet. En av tispene, som har fått navnet Hippie, blir boende igjen hos oss.

2017 var et godt år for oss på Balbergkampen. Alle hundene er friske og raske, og unghundene Freia og Gaia er begge røntget HD-frie med A- hofter. Det har blitt felt mange fugler for begge to, og begge har fått 1 UK på jaktprøver. Gaia kommer vi nok til å starte mer i tiden framover, mens Freia, som bor hos familien Bakken, primært blir brukt på jakt og vil nok ikke stilles så mye på prøver. Yngstemann i familien Bakken, Torjus på 16 år, er en svært ivrig jeger- og jakter mye i skogen. Det er nok ikke så mange ekvipasjer i den alderen som har flere skogsfugler i sekken enn Torjus og Freia. 

Elle- Melle er i ferd med å avslutte ammingen av sine åtte små, og har vært på mange skiturer i det siste. Når valpene har reist, blir det nok treningsturer i fjellet igjen også. Etter en høst med mye stang-ut på jaktprøvene, håper vi på en bedre vintersesong for henne.

Axi, Myra og Wilma tilhører pensjonistavdelingen, der de to sistnevnte fyller 13 år i løpet av våren. De er i god form, noe vi håper vil vare så lenge som mulig. 

 

21. nov, 2017

Nå er valpene en uke, og alle har vokst bra og er sterke og friske. Vi ser at øynene er på vei til å åpnes, og de blir søtere for hver dag som går. Vi har funnet eiere til alle, og en av tispene blir boende hos oss. Siden dette er H-kullet, prøver vi å finne et fint tispenavn på H.

14. nov, 2017

Alle valpene, seks tisper og to hanner, hadde en fødselsvekt på mellom 420 og 520 gram, og var sterke og friske fra fødselen av. Det er fredelig i valpekassa, og Elle har mye melk.

10. nov, 2017

I løpet av de siste dagene har Elle «sluppet ned» magen, og vi ser at den presses bakover. Det er nok ikke mange dagene igjen før valpene kommer. Vi venter i spenning!

15. okt, 2017

Vi har nå fått bekreftet at Elle- Melle er drektig, og gleder oss til valper om en måneds tid. På bildet er det Azzo til venstre, og Elle til høyre❤️