26.04.10

Nå er det under to uker til valpene flytter fra oss- tiden går nesten for fort...
De er morsomme nå, og det er full fart over hele tomta når de er ute og leker. Se flere bilder på fotosiden deres

17.04.10

Nå har valpene flyttet ut i hundegården, der de har alle nødvendige fasiliteter- som god plass og oppvarmet hus. De sover og slapper av inne, og går ut for å spise og gå på do. Det er deilig å slippe å skifte aviser og tepper flere ganger daglig. De får mat tre ganger i døgnet, noe som foreløpig er passe. De er  ute av hundegården hver dag, og vi deler de da inn i gutter og jenter slik at det blir lettere å observere dem.

På torsdag var Randi innom for å se på valpene. Hun synes de er veldig jevne- og utrolig vakre- selvfølgelig🙂 Vi gikk igjennom valpene en for en, for å studere dem nøye. Alle har korrekt bitt og ingen halefeil, og ser sunne og friske ut. Gutta er veldig like i gemyttet som i størrelse, mens det blant jentene er et par som er tøffere enn resten. Dette kan fort forandre seg, så vi følger nøye med. Vi har nå hatt besøk av alle valpekjøperne, så nær som en- som kommer på mandag. Tiden går fort, og om tre uker er de klare til å forlate barndomshjemmet sitt.

14.04.10

De siste dagene har valpene vært ute i stadig lengre perioder. I dag var de ute  hele ettermiddagen, da i hundegården. De har fått ny markkur og klipt klørne sine i dag.

06.04.10

I dag fikk valpene sitt første måltid med fast føde. Det besto av oppbløtt Eukanuba valpefor, blandet med kulturmelk. Samtlige valper spiste som bare det, og de var tydeligvis sultne. Etter at de fikk tenner, er ikke Axi like ivrig på å mate dem som før, så det er på tide med litt tilleggsfor. Da er det nok snart slutt på at Axi gjør rent etter dem også, så nå starter jobben for oss tobente i familien🙂

01.04.10

I går fikk valpene markkur, og vi klipte klørne deres for første gang. De har nå vokst mye, og flere av dem har fått tenner. I korte perioder er de svært aktive, og bjeffer og leker med hverandre. Vi skal filme dem i løpet av de nærmeste dagene, slik at dere som venter på at de blir åtte uker, kan følge med på utviklingen🙂

26.03.10 Pappa US-Redoks vant lag-NM på Andøya

I går var US-Redoks med på det irske vinnerlaget under NM på Andøya- vi gratulerer han og resten av laget, som bestod av Super-Belle og US-Kuling.

Valpene har nå satt beina under seg, og er oppe og går på tidvis ganske så ustødige bein... A.xi tar seg lengre pauser fra dem nå, og synes det er deilig å ligge i stua i mellom matingen

24.03.10

Nå har flere av valpene åpnet øynene, og ser på oss med store, blåe øyne. De veier nå nesten 1 kg, og har forandret seg mye de siste dagene. Alt er bra med både valpene og Axi, som forøvrig har vært med på sin første tur etter fødselen

19.03.10

Alt er bra med valpegjengen, og de runde magene viser at de får nok melk. Vi veier de annenhver dag, for å følge med i vekstkurvene deres. I helga skal vi legge inn film fra valpekassa, slik at dere valpekjøpere kan se hvordan småtassene har det.

16.03.10

Alt går veldig fint med de små. Vi veide alle sammen i går, og samtlige har gått opp i vekt. For å skille dem fra hverandre har vi merket de med en liten flekk med neglelakk, i ulike farger. De er så like at det er umulig å skille dem uten merke. Axi har det også bra, og er i god form etter fødselen. Hun er skikkelig sulten, og får mat fire - fem ganger daglig nå. Vi har lagt ut en del bilder på en ny fotoside. Her kan dere følge med på hvordan valpene stadig blir større!

14.03.10

Nå har valpene blitt ett døgn gamle, og det råder fred og harmoni i valpekassa. Axi er ei omsorsfull mor, og det er bare så vidt hun har tid til å gå ut og tisse. Hun har godt med melk, og valpene har allerede runde mager. I morgen skal vi veie hele gjengen, og da regner jeg med at de har gått opp noen gram.

13.03.10- Valpene kommer- fem tisper og fire gutter

I går kveld merket vi endringer på Axi. Hun peste og var urolig, og dette varte natten igjennom. Vi var ute med henne flere turer, hvor hun gravde som besatt i snøen.
I halv ti tiden i dag tidlig begynte hun å pipe, og deretter startet utdrivelsesriene. Første valpen, ei tispe på 380 gram, ble født 09.50. Tispe nr. 2 kom 11.05, og veide 440 gram. Kl. 11.15 kom første gutten, og han veide 400 gram. En halvtime senere kom tispe nr.3, også hun på 400 gram. Kl. 12.05 og 13.15 kom det to gutter til, på 400 og 430 gram.
Valp nr. sju var også en hannhund på 410 gram, som ble født 14.25. Deretter kom det to tisper til, på  450 og 410 gram, og disse ble født kl. 15.00 og 16.10.
Fødselen har gått veldig fint, og Axi har vært rolig og tålmodig hele veien. Det er utrolig fasinerende å se hvor sterke instinktene er, og hvordan hun vet  akkurat hva hun skal gjøre med valpene. Det er et helt jevnt kull, hvor fødselsvekten er jevn og alle har sugd melk med det samme. Axi har nå vært ute og luftet seg litt, men var raskt tilbake til valpekassa. Hun har også fått avkokt havresuppe, brød med leverpostei og noen fiskeboller. Nå råder det ro og harmoni i valpekassa, og både mor og barn er trøtte og fornøyde. 
Alle valpene er friske og sterke, og Axi takler både fødsel og morsrollen suverent.

12.03.10

Nå er det ikke lenge igjen. Magen til Axi er stor!