Elle-Melle årets is- unghund

 

Balbergkampens Elle Melle

Årets Unghund

 

Balbergkampens Elle Melle, NO31944/13 (Bjerkaasen BK-Triac - Kamphøgdas C-Myra) Eier: Asgeir Bjørklund / Mette Dale Bjørklund (17p)
Nr. 2 "U S " Speedy, Elin F. Wittusen (10p)
Nr.3 Imingen PN Vegas, Nina Norby Kjeldsbeg (6p)
Nr. 4 Hadseløyas Alex II, Royer Andre Larsen (6p)
Nr.5 Kon-Tiki av Kjerringholm, Elisabeth Haukaas Bjerke / Asgeir Bjerke (4p)
Nr.6 Bjerkaasens BT- Diesel Doris - Eli Aateigen / Roy Åge Nesset (4p)

Elle-Melle ble årets is- unghund Morsomt at hun også er på lista over årets is lavland, samt nummer seks totalt (sammen med bare VK-hunder) 

H-Romeo Av Miessevàrri blir far til Axis valpekull

Da har vi bestemt oss for en passende hanhund til Axi, og det blir H-Romeo Av Miessevàrri. Han er en ung hund etter spennende linjer, som vi tror vil bli en god match med Axi. For å lese mer om Romeo, se nisk.no/avlshanner. I tillegg til at han er en god jeger, har han også gode resultater fra utstillingsringen- så dette tror vi blir bra.

Axi venter løpetid i januar-februar, så da blir det valper på vårparten. Vi skal selv beholde en valp etter Axi, om det blir tispe eller hanhund er ikke bestemt enda.

Vi planlegger valpekull på Axi- Diva har fått nye eiere

Vi venter løpetid på Axi på nyåret, og regner med at vi i løpet av et par uker har bestemt oss for en passende hanhund. Vi oppdaterer siden så snart det er klart.

I oktober flyttet Diva til sin nye familie i Bærum. Hun bor hos familien Marstein, og det fungerer veldig bra. Etter kun en uke sammen, var de på jakt- der Diva viste fram det hun kunne. I tillegg var jegeren flink, så da ble det ryper i sekken. 

Høsten 2014- Norsk Derby

Nå er det lenge siden siste oppdatering, så her kommer en oppsummering av høsten så langt. Vi har satset mest på unghundene våre, Elle- Melle og Diva denne høsten, og startet noen jaktprøver med dem. Det har gått veldig bra, der høydepunktet er en andreplass i Norsk Derby finale med Elle- Melle.
Kort oppsummert har Elle i høst oppnådd 4x1.UK, 1x2.UK, 3. premie Norsk Derby kvalifisering, 1. premie Norsk Derby semifinale, og 2.premie Norsk Derby finale. Hun er premiert på åtte av ni prøver, noe vi selv synes er veldig bra. Før Derbyen var Elle uheldig på fjellet, og rev i stykker en av klørne sine. Vi vurderte derfor å trekke henne fra Derbyen, noe vi i ettertid er glad vi ikke gjorde. Elle var nok litt hemmet søksmessig, men fant fugl og tok vare på sjansene sine alle tre dagene Under NM høyfjell for to uker siden, tok far, Triac, sølvet, mens bestemor Erte- Berte ble NM- vinner. Elle prøvde så godt hun kunne å følge deres prestasjoner, og det vil vi si hun klarte på en utmerket  måte! Elle har vært startet på to lavlandsprøver, og fikk 1.UK begge ganger!

Diva har også oppnådd gode resultater i høst, og har 1x1. UK, 1 x 2. UK og 1x 3. UK. Hun var uheldig første dag på Norsk Derby, og gikk ikke videre til semien.

Når det gjelder Axi, har ikke hun hatt førsteprioritet i høst. Hun er jo jaktchampion, og har nok hvilt litt mye på "laubærene". Nå skal vi ikke starte unghundene mer i fjellet i høst, og da får vi fordelt tiden mer på alle hundene. Vi har enda ikke bestemt oss for hanhund til vinterens valpekull, men har et par hete kandidater.

Utstilling med Diva og Elle-Melle 29.05.14

Elle og Diva har vært på sin første utstilling, som var på Hadeland. Det gikk veldig bra Diva fikk Exellent, 1.konk, CK og Cert og ble BIR og nr. 3 i Best In Show! Elle- Melle fikk Exellent og ble 2.konk- så dette ble en fin dag for oss!

Knallhelg for unghundene våre; Elle-Melle og Diva

I helgen startet tre av unghundene etter Myra og Axi på Espedalsprøva, og alle tre ble godt premierte. Balbergkampens Era til Kari Elisabeth og Rune fikk 2.UK på lørdag, og det var første prøvestart for både hund og fører

Diva fikk 1.UK på søndag, og hun hadde et flott fuglearbeid med avstandsreis og komplett ro i oppflukt og skudd. Den aller mest suverene var allikevel Elle-Melle, som vartet opp med 1.UK både lørdag og søndag. Jeg har gått med mange unghunder, og Elle er til nå den aller beste. På søndag hadde hun fire komplette fuglearbeid, i tillegg til at hun gikk suverent godt! Da er Derby-billettene sikret for ungdommene på Balbergkampen 
Her er kritikken som Elle fikk på søndag 30.03 av dommer Oddgeir Andersen:
"Elle-Melle går i stor fart, fin stil og kraftig aksjon et særdeles velanlagt søk med høy intensitet i god kontakt med fører. Finnes i stand, reiser på avstand villig og presist ryper. Komplett rolig i oppflukt og skudd. Et fuglearbeid av meget høyt klassenivå. Fortsetter sitt meget gode søk, har i neste slipp tre presise fuglearbeid med villig reis hvor hun er komplett rolig i oppflukt og skudd. Fortsetter å jobbe energisk dagen ut.
En særdeles god jeger som i dag får sin 1. premie UK. "
Karakterer: 6-5-6-4-4-4😊
Bedre dag i fjellet kan man ikke få!!

Axi vinner av Hedopp-cup i VK, samt nr 2 som årets høyfjellshund i NISK 2013

Axi ble vinner av VK-cupen i Hedopp, samt nummer to, ett lite poeng unna seier, som årets høyfjellshund i NISK 2013. Det var moro http://www.nisk.no/norgescup.85219.no.html

Årets Høyfjellshund

  1. G-Tjikkom av Missevarri reg. nr NO40230/09, eier Ronny Jørgensen 18 poeng
  2. Balbergkampen Axi reg. nr 11284/07, eier Mette og Asgeir Bjørklund 17 poeng
  3. ”US” Solan reg. nr NO34438/09, eier Kjetil Fosnes 9 poeng
  4. Rosenlia’s Shadow reg.nr NO42181/09, eier Ann Kristin Røe og Arnfinn Berntsen 8 poeng
  5. Bjerkaasens BK –Triac reg. nr 32295/11, eier Elisabeth Haukaas Bjerke og Asgeir Bjerke 6 poeng

Moro er det at Triac også er med på lista, både på høyfjell og på lavland.
Alt er bra med gjengen på Balbergkampen, og det er nesten så vi har snødd ned her på Lillehammer de siste ukene. Det er ordentlig "svømmeføre" for hundene, og veldig tungt å ta seg fram i terrenget. Vi har vært mye på turer i Gropmarka i tiden etter jul, der det er lite folk og bra med skogsfugl.
Vi har meldt på jaktprøver med både Axi, Elle og Diva- den første prøven vi skal være med på er på Røros 22. mars. Det blir spennende- spesielt med tanke på Elle og Diva!