22. okt, 2018

Jaktprøver høsten 2018

Dette har vært en fantastisk høst for oss på Kennel Balbergkampen. Vi har vært aktive på jaktprøver, og er veldig fornøyde med resultatene.

Til sammen i 2018 har vi fått gode premieringer på både Gaia og Elle-Melle:

Gaia: 3. UK, 1.AK, 2.VK, 4.VK og 6.VK

Elle-Melle

  • 6 X 1.VK, derav én CACIT og to med CK
  • 2 X 2.VK, derav én med CK
  • 2 X 3.VK
  • 1 X 4.VK

Høstens første jaktprøve gikk av stabelen på Ringebu, og her fikk Gaia 1.AK. Dette var den første starten hennes i AK- og det var morsomt at det ble full klaff med en gang! Elle-Melle startet i VK og fikk 3. VK kvalik og 3. VK finale.

Helga etter fikk vi plass til Gaia på Pointerprøven på Kongsvold, og det ble også her full klaff- og det alle tre dagene. Hun ledet kvaliken fram til siste slipp, der hun ble slått av Elle-Melle som fikk et flott fuglearbeid med reis. Elle-Melle fikk dermed 1.VK med CK, mens Gaia måtte «ta til takke» med 2.VK. Deretter oppnådde Gaia 4.VK semi og 6.VK finale. Ikke verst debut i vinnerklassen!

Neste VK start var i Sjodalen, der Elle-Melle fikk 1.VK kvalik. Det var regn og sterk vind, med vanskelige forhold. Gaia var også med til finalen, men uten å komme i fugl.

Under NM-høyfjell fikk Elle-Melle 2.VK kvalik. I semien hadde hun en stand, men det ble utenfor jaktbart hold. Det var uansett stas å komme med blant de 18 NM-finalistene, selv om det ikke gikk veien i finalen.

Rett fra NM høyfjell bar det til NM-lavland, som ble arrangert av Hedopp. Det ble ikke åpnet for trening i terrengene, så oppladningen ble en kort treningsrunde hos Morten Grønn på Nordslettens Fuglehundtrening i Follebu. Elle-Melle fikk i NM-kvalik en 4. VK, etter fuglearbeid med reis og et par sjanser i et område »fullpakket» med fasaner. I semien var det sju med fuglearbeid, og vi kom ikke med til finalen.

Sesongens siste jaktprøvestart ble under Mjøsprøve 2. Her fikk Elle-Melle 1. VK kvalik, og 1. VK med CACIT i finalen. Som eneste hund i finalen, hadde hun tre fuglearbeid med reis. Her er dommerens oppsummering av finalen, hentet fra dreieboka: 

Mjøsprøven 2

Da velger vi å avslutte dagen og det er da kun en hund som har gitt oss tellende fuglearbeid og det har den gjort ikke mindre enn tre ganger. Med glimrende søk, tre flotte fuglearbeider med reis og en liten sjanse i "margen" så delte vi med glede ut en 1.VK m/Cacit finale til irsk setter Balbergkampens Elle-Melle til Mette Dale Bjørklund. Dagens suverene vinner!!

Dommere: Dag Arne Berget og Roy Allan Skaret.

Vi har i tillegg jaktet mye i Einunndalen, rett ved hytta vår. Målet for høsten var å felle fugl for unghunden, Hippie, noe vi har gjort. Hun tegner til å bli en god jeger, med mye overskudd og godt søk. Det blir morsomt å se om vi neste år i får til noe i unghundklassen med henne.

Følg oss gjerne på vår side på Facebook: Kennel Balbergkampen eller på Instagram: #balbergkampen