Nyheter 2018

19. des, 2018

Freia har nå vært på kjærlighetstur hos Imingens Pn Vegas på Røros. De fant tonen, og vi håper på et fint valpekull rundt 12. februar💕💕

5. des, 2018

Vi planlegger valpekull med Balbergkampens Freia og Imingens Pn Vegas. Går alt som vi håper, vil valpene bli født i midten av februar. Freia er etter NJCH Balbergkampens Elle-Melle og H-Romeo av Miessevarri. Som type er hun stor og robust. Hun revierer godt, og holder god kontakt med fører.  Hun brukes mye på skogsjakt, og allerede som unghund ble det felt mange skogsfugler for henne.

Imingens Pn Vegas er etter Imingens Li Pin Up og NJ(K)CH NUCH NJCH Pasvikdalens Nemo. Han er premiert i alle klasser på jaktprøver og har Exellent på utstilling. Eier, Nina Kjelsberg, sier følgende om Vegas: Vegas er en hanhund som er ca 64 cm høy, sterk og spenstig kropp. Flott hode og uttrykk. Mørk farge. Bra brukspels som ikke klabber,  men kunne hatt mere beheng. Kunne hatt mere knevinkel i bakben. Våknet tidlig jaktlig og helt selvstendig. Sterk viltfinner. Har sterk helse og meget bra hd resultat på avkom. Avlsmessig har han hittil meget bra resultat.

Vi har tro på at dette blir en god kombinasjon, og forventer friske, robuste valper med godt temperament og stor jaktlyst.

Ved interesse for valp kan vi nås på telefon 95925210/ 92257017 eller du kan sende en mail til:

asgbjo@online.no

22. okt, 2018

Dette har vært en fantastisk høst for oss på Kennel Balbergkampen. Vi har vært aktive på jaktprøver, og er veldig fornøyde med resultatene.

Til sammen i 2018 har vi fått gode premieringer på både Gaia og Elle-Melle:

Gaia: 3. UK, 1.AK, 2.VK, 4.VK og 6.VK

Elle-Melle

  • 6 X 1.VK, derav én CACIT og to med CK
  • 2 X 2.VK, derav én med CK
  • 2 X 3.VK
  • 1 X 4.VK

Høstens første jaktprøve gikk av stabelen på Ringebu, og her fikk Gaia 1.AK. Dette var den første starten hennes i AK- og det var morsomt at det ble full klaff med en gang! Elle-Melle startet i VK og fikk 3. VK kvalik og 3. VK finale.

Helga etter fikk vi plass til Gaia på Pointerprøven på Kongsvold, og det ble også her full klaff- og det alle tre dagene. Hun ledet kvaliken fram til siste slipp, der hun ble slått av Elle-Melle som fikk et flott fuglearbeid med reis. Elle-Melle fikk dermed 1.VK med CK, mens Gaia måtte «ta til takke» med 2.VK. Deretter oppnådde Gaia 4.VK semi og 6.VK finale. Ikke verst debut i vinnerklassen!

Neste VK start var i Sjodalen, der Elle-Melle fikk 1.VK kvalik. Det var regn og sterk vind, med vanskelige forhold. Gaia var også med til finalen, men uten å komme i fugl.

Under NM-høyfjell fikk Elle-Melle 2.VK kvalik. I semien hadde hun en stand, men det ble utenfor jaktbart hold. Det var uansett stas å komme med blant de 18 NM-finalistene, selv om det ikke gikk veien i finalen.

Rett fra NM høyfjell bar det til NM-lavland, som ble arrangert av Hedopp. Det ble ikke åpnet for trening i terrengene, så oppladningen ble en kort treningsrunde hos Morten Grønn på Nordslettens Fuglehundtrening i Follebu. Elle-Melle fikk i NM-kvalik en 4. VK, etter fuglearbeid med reis og et par sjanser i et område »fullpakket» med fasaner. I semien var det sju med fuglearbeid, og vi kom ikke med til finalen.

Sesongens siste jaktprøvestart ble under Mjøsprøve 2. Her fikk Elle-Melle 1. VK kvalik, og 1. VK med CACIT i finalen. Som eneste hund i finalen, hadde hun tre fuglearbeid med reis. Her er dommerens oppsummering av finalen, hentet fra dreieboka: 

Mjøsprøven 2

Da velger vi å avslutte dagen og det er da kun en hund som har gitt oss tellende fuglearbeid og det har den gjort ikke mindre enn tre ganger. Med glimrende søk, tre flotte fuglearbeider med reis og en liten sjanse i "margen" så delte vi med glede ut en 1.VK m/Cacit finale til irsk setter Balbergkampens Elle-Melle til Mette Dale Bjørklund. Dagens suverene vinner!!

Dommere: Dag Arne Berget og Roy Allan Skaret.

Vi har i tillegg jaktet mye i Einunndalen, rett ved hytta vår. Målet for høsten var å felle fugl for unghunden, Hippie, noe vi har gjort. Hun tegner til å bli en god jeger, med mye overskudd og godt søk. Det blir morsomt å se om vi neste år i får til noe i unghundklassen med henne.

Følg oss gjerne på vår side på Facebook: Kennel Balbergkampen eller på Instagram: #balbergkampen

3. jul, 2018

Våren 2018

Det har vært dårlig med oppdateringer, og det skyldes stadig mer bruk av Facebook og Instagram. Vil du følge oss der, så heter vi Kennel Balbergkampen begge steder, men på Instagram i ett ord. 

I vinter fikk Elle- Melle 1VK med CK og 2VK med CK i Sjodalen, og ble med det Norsk Jaktchampion. Helga etter vant hun Espedalsprøva med 1VK. Så kom løpetiden, og det ble ikke flere starter på våren. 

Gaia fikk 3UK i Storlidalen, og i tillegg har hun fått 2X Exellent med CERT på utstilling. I juni fylte hun 2 år, så nå er hun over i AK. 

Hippie, etter Elle og Hadseløyas Azzo, vokser til, og vi synes hun er lettlært og morsom å jobbe med. Det blir spennende til høsten, når hun skal være med på jakt. 

Wilma, som nå har fylt 13 år, er i god form- etter en litt trøblete vinter. Hun fikk livmorbetennelse, men siden hun ellers er i god form- valgte vi å operere henne. Hun var svært medtatt en stund etterpå, men nå er hun heldigvis i god form. 

Så over til det sørgelige: Myra, som fylte 13 år i april, ble brått i dårlig form- med tannverk og låsninger i ryggen. Hun var tidligere i vinter i full vigør, men allmenntilstanden endret seg dessverre ved påsketider. Hun har tidligere trukket tenner, men nå ville det blitt en større operasjon. Vi tok derfor den tunge avgjørelsen, og hun sovnet inn i slutten av mai. Axi, som var fylt 11 år, fikk i samme tidsrom livmorbetennelse. Vi vurderte operasjon på henne, men siden hun hadde noen tilleggsplager, valgte vi ikke å utsette henne for dette. Det ble derfor fryktelig trist for oss, da våre to gamle venner ble borte. Vi skulle så gjerne beholdt dem lenger, men for oss er hundenes livskvalitet det aller viktigste. Nå trøster vi oss med alle de gode minnene, og så har vi både Elle og Gaia igjen etter dem❤️