I dag 30.7. reiste siste valpen fra G- kullet, og det er kun Gaia som er igjen hos oss. Vi ønsker hele kullet og de nye familiene lykke til, og gleder oss til å følge dere videre😊

22.-24.07.16- Valpetreff på Dalholen

I helgen har vi hatt valpetreff fra kullet til Elle- Melle og Romeo. Kort oppsummert har vi kjempeflinke og svært hyggelige valpekjøpere, og valpene er riktig fine. En stor takk til alle, og spesielt til Svein Strømsnes fra Kennel Kongsvoldrypas og til Vigdis Nymark. Disse bidro med henholdsvis duetrening og til lærerik demonstrasjon av utstillingsklipp, anatomi og bedømming av irsk setteren. Takk også til Knut Nicolaysen for interessant og lærerikt foredrag om jakt, ryper og rypeforvaltning! Nå er det bare å stå på videre, folkens😊

15. juli- på fjellet

I dag åpner treningsterrengene på Hjerkinn, og vi er mer enn klare! Vi camper stort sett på hytta, og har flyttet med oss valpene dit. De vokser, er sosiale og nysgjerrige- og svært like. Neste helg blir det valpetreff med F- kullet til Elle og Romeo. Det blir sosialt samvær, grunndressur og duetrening. I tillegg skal Vigdis Nymark demonstrere klipp av irsksetter til utstilling, samt fortelle om funksjonalitet for jakthunder. Vi gleder oss til en hyggelig helg, med trivelige valpekjøpere.

2. juli- valpene er fire uker gamle

Jeg har oppdatert valpesiden i dag, og tatt en del bilder som er lagt ut. Alt er bra med de små, og det er ikke noe nytt med noen av de store. Jeg har kjøpt kickbike, så nå blir det skikkelig trim selv om det er båndtvang. Det blir ellers mye turer i fjellet, og til helga flytter vi med oss valpene til Dalholen. Vi gleder oss til valpetreff med Elles valper, der ni av valpene kommer til Dalholen 23. juli. Ikke verst at det passer for så mange midt i ferien- det vitner om seriøse valpeeierer. 

4. juni- valpene er født.

Endelig kom valpene! I dag tidlig merket vi at Axi var urolig, og klokka 16 ble den første tispa født. Til sammen kom det sju valper, men dessverre var den ene hannen dødfødt. Vi holdt på med gjenopplivningsforsøk i nærmere en time, uten å lykkes med det. I alt ble det fem tisper og en hanne. For å lese mer om valpene, se Axis side og deretter på G-kullet.

De fire som får hund fra kullet er kontaktet. Hannen er paringsvalp og vi skal beholde en av tispene selv.

3. juni- Vi venter og venter!

Det har ikke skjedd noe nytt, og Axi er stor og tung, men fortsatt i god form. Det er nå 59 dager siden siste paring, så i løpet av kort tid bør fødselen være i gang. Hjemmesiden blir oppdatert straks fødselen er over.

24.05.16- Axi på røntgen

Gjengen slapper av etter ettermiddagsturen

I dag har vi tatt røntgenbilde av magen til Axi, og der ser det ut til å bo sju valper. Det er vanskelig å si 100% sikkert, men vi vet i alle fall sånn omtrent hvor mange det blir. Det er en drøy uke igjen, og vi krysser fingrene for at alt skal gå bra. Siden oppdateres så snart det skjer noe.

22.05. Det nærmer seg fødsel for Axi

Nå er det i underkant av to uker til valpene blir født. Jeg synes ikke hun er så stor, og det blir spennende å se røntgenbilde vi skal ta i løpet av kommende uke.  Axi er fortsatt ganske sprek, og henger fint med på turer. Bildet er tatt på hytta i dag.

Instruktørutdanning 13.-16. mai- 16

I helga var jeg med på Fase 1- instruktørutdanning i Lofsdalen, i regi av Hedopp fuglehundklubb. Instruktør var Anders Ellefsen, som er en kunnskapsrik og dyktig hundemann. Jeg lærte mye, både når det gjelder instruktørrollen- og generelt om prinsipper i skoleringen av fuglehunder. Jeg tok med meg valpen Freia, og Zomi på 10 måneder, og begge fikk trent seg både fysisk og ikke minst psykisk. Det å forholde seg til mange hunder, og lære seg at det ikke skjer noe hele tiden, er viktig læring- samtidig som det ble mye terping på de grunnleggende dressurmomentene. Vi var til sammen ni deltakere, og vi hadde mange interessante diskusjoner og oppgaver med tanke på utdanning av fuglehunder.

Under ligger noen bilder fra kurset, som ble holdt i flotte omgivelser i Lofsdalen.

 

Zomi får repetert grunndressuren.

Freia var også med, og koser seg her sammen med Morris

Gjengen på tur! Det våres i Balbergskaret, og det er herlig å være på tur- selv med bånd. Axi vokser, og har tydelig valpemage nå. Termin 1. juni, og vi gleder oss!

28.04.16 Axi er drektig!

I dag har vi fått bekreftet at Axi er drektig, og går alt som det skal har vi valper i månedsskiftet mai/juni. Dette var gode nyheter, og vi skal selv beholde en tispe fra dette kullet!

04.04.16.

Verdens beste Elle-Melle

I går startet Elle på Espedalsprøven, og det var litt av en dag i fjellet! Vi hadde ryper i så godt som alle slipp, og det var kun en hund som ikke fikk sjanse på fugl. Elle hadde to fuglearbeid uten reis, da rypa gikk før vi fikk gitt reisningsordre. Til slutt var det ti hunder som hadde godkjent fuglearbeid, og siden maks antall premierte i VK er seks hunder- var det derfor fire med fuglearbeid som ikke fikk premie. Jeg er veldig fornøyd med Elle, som gikk ordentlig godt slippene igjennom- kun to uker etter at valpene hennes er levert!

På hjemmefronten har Axi og Aberlour hatt fem paringer siden torsdag, og i dag reiste han hjem til Ålesund. En fantastisk hanhund, som jeg håper vi får mange valper etter. Vi skal selv beholde en tispe fra dette kullet.

Flott dag i fjellet! Her etter fuglearbeid

Full premieliste! Ti hunder fikk godkjent fuglearbeid.

Elle hadde to fuglearbeid og fikk 5.VK

Verdens beste Elle-Melle!

Kjæresteparet Axi og Aberlour.

31.03.16- Paring mellom Axi og Aberlour

I dag var pluselig Axi vennligere innstilt overfor Aberlour, noe som resulterte i paring! Da er det lov å håpe på valper i slutten av mai🙂

I slutten av april vil vi oppsøke veterinær- som forhåpentligvis kan bekrefte dette.

29.03.16-Noen valpetips- samt at Aberlour på besøk

Nå er påsken vel overstått, og det er stille etter valpene har reist. Mange spør oss om det ikke er fryktelig trist når de flytter ut, men har man funnet gode hjem til dem- så er det egentlig litt godt at de reiser. Det skyldes først og fremst at det er vanskelig å få gitt dem nok oppmerksomhet, noe de virkelig trenger. Har man ti valper, klarer man rett og slett ikke å stimulere dem nok etter at de har kommet i 8-ukers alder. Vi jo dessuten mye kontakt med Freia, som er i "hundegårdbarnehage" hos oss hver dag, og som vi nå får god tid til å bli kjent med.

Elle synes det er deilig å være på fjellturer igjen, og ser ikke ut til å ha savnet valpene i påska. På søndag stiller vi på Espedalsprøva, og det blir morsomt å være i gang med prøvene igjen. Forhåpentligvis har jeg samme oppfatning neste mandag også🙂Elle er forresten svært tålmodig med Freia, og synes det er morsomt å leke med henne. Egentlig er det Axi og Myra som er oppdragere, og sier klart fra når nok er nok. Det er viktig å sette grenser for valpene helt fra de er små, og lære dem at det går an å være rolige også. Det er ikke greit å hoppe og bite, da kan man si fra- slik en voksen hund også gjør. Ved siden av det, kan de lære å komme når man roper på dem- samt etter hvert lære å sitte-OG bli sittende. Et godt råd er å  ikke be om noe du ikke lykkes i, da er det bedre å la være. Ser du at valpen er på full fart mot noe spennende, og du er i tvil om den kommer til å høre på deg- så la være å rope. Vent heller til den er oppmerksom på deg, slik at du kan belønne den når den kommer. Positiv innlæring er viktig, og husk at et par minutter er nok trening. Ikke hold på til valpen er lei av deg og mister interessen.

Axi har, som tidligere nevnt, fått løpetid- og nå har frieren fra Ålesund kommet til oss. Aberlour er en svært rolig og fin hund å ha i hus, og tross tre tisper med løpetid, kommer det ikke en lyd fra han. Han fikk ingen varm velkomst av Axi, men det forandrer seg nok mot helga- tenker jeg. Oppdatering følger!

 

 

16.03.16-Axi har fått løpetid

ENDELIG!

Nå har Axi fått løpetid, og i løpet av påsken kommer Settermosen Aberlour til oss. Går alt etter planen, vil valpene bli født rundt 1. juni, og være leveringsklare i slutten av juli. Jeg vil oppdatere hjemmesiden fortløpende.

15.03-16- Valpene flytter til sine nye hjem

Nå er valpene åtte uker, og de er klare til å flytte til sine nye hjem. På Elles side, under F-kullet, kan dere se bilde av valpene med sine eiere.

Ellers har både Myra og Wilma fått løpetid, så nå MÅ det snart være Axis tur. Settermoens Aberlour fikk i helgen 2.VK på Hallingdalsprøven.

9. mars-16

I dag har vi hatt veterinærsjekk på valpene, og  alt var i orden med samtlige av dem. De har også blitt vaksinert, fått ormkur og blitt chippet

7. mars- 16

Nå har vi hatt vinterferie, og byttet på  mellom å være på hytta og hjemme for å passe valpene. De nærmer seg sju uker nå, og det går raskt til levering. Vi skal selv ha eierskap i en av tispene, Balbergkampens Freia, men hun skal  bo hos familien Bakken på Lillehammer.  Vi kommer til å trene henne for jakt og prøver, og det blir spennende å se hvordan hun og resten av kullet utvikler seg.

Myra har nå fått løpetid, og jeg håper det smitter over på Axi. Settermosen Aberlour fikk i går nok en 1. VK-  på Ørskogsfjellprøven- og vi gleder oss til valper etter han og Axi.