Mandag 11. november

ONSDAG 11.02.09- VALPENE KOMMER!

Wilma har vært urolig hele dagen, og utover ettermiddagen fulgte hun oss som en skygge. Etter en luftetur i 21.30- tida, startet pressriene.
Første valpen kom klokka 22.20, veide 200 gram og har to ulike brunfarger på tegningene.
Neste valp kom klokka 23.00, veide 240 gram og har en brun prikk på ryggen og er brun på hodet. På resten av kroppen er han helt hvit.
Sistemann kom klokka 23.50, veide 190 gram og har en stor, brun tegning på ryggen.
Alle tre er gutter, friske og med sugerefleksen i orden. Wilma var kjempeflink under fødselen og tar seg godt av de små.

Fredag 13.02.09

Valpene har lagt på seg, og Wilma er en påpasselig og god mor for dem. Hun har nesten ikke tid til å gå ut på do, og tilbringer all tid hos valpene.

04.03.09


Valpene har vi blitt tre fyldige karer som får masse melk og godt stell🤩 
De er ganske jevnstore, og får mye melk av mor Wilma. De har åpnet øynene og det hender at de leker litt med hverandre, selv om de sover mesteparten av tiden fremdeles.
Valpene er svært sjarmerende og søte, og får mye oppmerksomhet av de tobente i huset- både fra barn og voksne.


07.03.09


I dag har valpene fått markkur. De er fortsatt rolige- sikkert fordi de konstant er stappmette🤩 De veier nå rundt 1200 gram og vi kommer til å vente noen dager til før vi gir de valpefor. I løpet av helga skal vi utvide valpekassa, slik at de får større plass å bevege seg på.
Vi har dem med i stua hver dag nå, slik at de blir vant til lyder, mennesker og de andre hundene. Myra, som har valper selv, er ikke særlig interessert i dem, mens Axi hilser på med skrekkblandet fryd...😲
Klørne har allerede vært klippet tre ganger, og vokser som resten av valpen fort.

12.09.03

Nå har valpene blitt introdusert for fast føde, og alle tre spiser nå oppbløtt Eukanuba valpefor. Det er ikke de store mengdene som fortæres enda, men vi er nå oppe i tre måltider daglig.  Etter hvert skal de spise fire måltider i døgnet.
Ellers merker vi mer og mer til valpenes personlighet. Gutt nr. 2, har utmerket seg som den tøffeste, og er stadig ute på oppdagelsesferd. Han var også førstemann til å klatre ut av valpekassa....

Søndag 15.03.09

På fredag fjernet vi ene veggen i valpekassa, slik at valpene nå kan gå fritt på "valperommet." De leker iherdig i et kvarters tid, for så og sovne momentant. De er fortsatt ikke særlig ivrige på fast føde, og får nok så mye melk at de ikke er sultne.

Det er full fres når vi tar dem med inn i stua, og de blir modigere for hver dag. Nå er de raskt borte på de andre hundene, og forstår ikke at de er aller minst i huset her🙂

Fredag 20.03.09

I dag har valpene vært utendørs for aller første gang!
De var ute på verandaen, og koste seg i den fine vårsola. Da de tråkket i snøen, ble de nok litt forundret- men lekte raskt videre uten å bry seg nevneverdig om det kalde underlaget.
Flere bilder er lagt ut på siden med Wilmas valpebilder

Torsdag 26.03.09

Nå har valpene flyttet inn på nytt rom, der de har større plass å leke på når vi er på jobb. Tidligere var det irsksetterne som bodde der, men nå har de flyttet ut i hundegården som har varmt hus.
Det er full fart på valpene nå, og etter at vi blandet kulturmelk i valpeforet spiser de bedre også. De har fått klipt klørne igjen, samt fått nok en markkur. Om to uker har de flyttet til sine nye hjem, som blir på Lillehammer og Biri.

Mandag 30.03.09

Valpene er nå skikkelig selskapssyke, og er slett ikke fornøyde med å være på "valperommet." De er derfor mye ute på verandaen, og sammen med oss i stua. Der går det hardt for seg når tre energiske småtasser raser rundt.
På lørdag hadde vi også besøk av Veronica, som driver med oppdrett av JRT på Rudshøgda. Morsomt å høre hennes vurdering av valpene:-)
Vi har bestemt oss for å beholde en valp selv, som skal hete Balbergkampens Sweet Child Of Mine- etter Gun`s & Roses sangen. Til daglig skal han kalles "Charlie."

Onsdag 01.04.09

I dag har Hege Skjeggestad (veterinær) vært her og sjekket  og chippet alle valpene. Alle var helt i orden😀

Fredag 03.04.09

I dag kom Emilie på besøk, og hun skal være her i helga. Hun og familien er de lykkelige eierne av "Chico." Når hun reiser hjem til Biri på søndag, blir det sammen med Chico.

Søndag 05.04.09

I dag reiste Chico til sitt nye hjem på Biri. Det har gått veldig fint, og han har vært rolig og fornøyd hele ettermiddagen og kvelden. Familien hans er gode venner av oss, så Chico kommer vi til å se mye til.

Resten av valpegjengen har lekt seg ute på verandaen. Selv om irskene er dobbelt så store, er JRTène mye tøffere og raskere. Når leken ble for voldsom, løp irskene og gjemte seg under vogna til Sigrid. Se flere bilder på siden med "Wilmas valpebilder."

Mandag 06.04.09

I dag ble Balbergkampens Valentino (Tino) hentet av sine nye eiere Britt Jevne Jota og Thomas Nøss. Tino skal ikke reise så langt, bare til andre enden av byen. Moro at valpene får nye hjem i nærheten, slik at vi kan følge dem opp videre.

Nå er Charlie enebarn, og det tror jeg Wilma synes er helt greit...

Søndag 12.04.09

Her er Balbergkampens Sweet Child Of Mine (Charlie) sammen med sin eier- Ingrid Bjørklund.
Charlie har allerede lært seg å sitte på kommando, samt gå pent i bånd. Han har vært med i stallen, samt overnattet hos Lisbeth og Rolf mens vi var på fjellet. Han er en omgjengelig og sjarmerende fyr, som er overlykkelig når noen vil snakke og kose med han.

Vi har også vært på Biri og hilst på Chico, og han har det veldig fint.
Tino trives også godt i sitt nye hjem, sammen med både to- og firbente. (Han deler hus med to katter, noe som går veldig fint)

Vi avslutter med dette Wilmas valpedagok for denne gang.