10.02.09 VALPENE KOMMER

10.02.09
I natt har Myra vært urolig, og hun har vært ute og tisset flere ganger. Kl.09.15 kom den første valpen, en hanne på 410 g. Deretter kom det to tisper og videre bare hanner. Den siste kom ikke før kl.19.30, så det ble en lang dag for Myra og hjelperne hennes. Totalt ble det to tisper og syv hanner, som alle veide mellom 390 og 440 g. Myra var kjempeflink både under og etter fødselen, og tok godt i mot valpene. Alle hadde sugerefleksen i orden, og patter fornøyde.
Begge tispene er bortlovet, og skal til henholdsvis Oslo og Tromsø. Tre av hannene er også solgt, og skal til Biri, Dokka og Oslo.




12.02.09

Den første natta var det mye uro i valpekassa, og det viste seg at melka ikke kom så lett ned at valpene ble mette. Myra fikk ei sprøyte med Oxytocin, som inneholder kroppens eget hormon og hjelper på utdrivingsrefleksen, og nå er alt i orden. Vi bruker også Syntocinon nesespray, beregnet på ammende menneskemødre, direkte i munnen til Myra noen ganger daglig. Nå er det ro og harmoni i valpekassa, og alle de små får nok mat.

16.02.09

Valpene vokser og har lagt godt på seg. Myra ligger stort sett i valpekassa, og har knapt tid til å gå ut på do. Nå hersker det fred og ro i valpekassa 🤩

04.03.09


Nå har valpene blitt tre uker, og vi har allerede bygd opp veggene rundt valpekassa en gang.... De har åpnet øynene, og kommer vraltende med det samme noen kommer inn i rommet. Her om dagen hadde flere av valpene klatret ut av kassa, så nå er de både nyssgjerrige og aktive. De leker, knurrer og bjeffer, men etter en kort stund sovner de momentant. De har fått hilse på de andre hundene våre, og får i tillegg masse kos av både barn og voksne.

06.03.09


I dag har valpene fått sitt første måltid med fast føde. Det bestod av oppbløtet Eukanuba valpefor, og gjett om det falt i smak! Samtlige valper kastet seg over matfatet, og spiste for harde livet. Enkelte var så ivrige at de datt oppi tallerkenen, og Myra fikk det travelt med å vaske dem alle etterpå....

07.03.09


I dag har valpene fått markkur. De veier nå i underkant av 2 kg. I morgen skal vi fjerne vi fjerne valpekassa, slik at de får større plass å bevege seg på. Myra har vært med på skitur i dag, og synes nok det er deilig å komme seg til fjells igjen. Valpene kaster seg på henne så snar hun kommer i valpekassa, og nå står de og drikker melk av henne. Går hun unna, henger de fast- og de har kvasse tenner.... Ikke rart hun synes det er deilig med et pusterom!

08.03.09

I dag har noen av irsksettervalpene fått møte JRT-valpene. Myra fulgte med, og alt gikk stille og rolig for seg.

12.03.09

Nå merker vi forandring på valpene nesten fra dag til dag. Når vi kommer inn i rommet, kommer alle stormende mot oss, og er overlykkelige over å å kos og stell.
Enkelte av hanhundene er blitt veldig store, og vi ser mer forskjell på dem enn tidligere

Søndag 15.03.09

I dag har valpene vært ute for første gang. Alle løp rundt i  luftegården tilsynelatende uanfektet av det kalde underlaget de møtte i snøen....
Alle fant etter hvert ut at det går an å gå inn og varme seg, og etter en halvtime lå samtlige inne i hundehuset og sov.

Myra har vært på trening i Øyerfjellet i dag, og taklet de vanskelige forholdene bra. Det var tåke, så rypene satt lett og gikk på lang avstand.

Fredag 20.03.09

Nå er valpene ute i hundegården stort sett hele dagen, og der leker de og har det fint. Etter frokost blir de båret ut, og der har de masse plass å bevege seg på. De er veldig selskapssyke, og blir overlykkelige når noen kommer for å snakke og kose med dem. Myra begynner å bli lei barna sine, og gruer seg til ni, store valper med kvasse tenner "kaster" seg over henne. Alle spiser godt av det oppbløtte tørrforet nå, og de blir foret fire ganger daglig.

Se ellers nye bilder av valpene på siden med Myras valpebilder

Torsdag 26.03.09

Nå har valpene flyttet ut, og bor i hundegården med oppvarmet hus hele døgnet. De er utrolig renslige, og alle går ut på do- så inne i huset er det varmt og rent. Vi tar de inn i puljer, slik at de får vært innendørs sammen med oss også. Slik blir de vant til lyder, både fra tv, barn og støvsugere. I løpet av helga skal de få markkur igjen, og på torsdag kommer veterinæren for å sjekke hver enkelt av dem. De ser veldig fine ut, og er rolige og sosiale. 
Vi har nå to ledige valper for salg, de andre har fått nye hjem - fra Tromsø i nord til Oslo i sør. Innen to uker har de flyttet til sine nye eiere.

Mandag 30.03.09

I helga har vi hatt besøk av Kjetil, Trude, Sander, Cecilie og Anna fra Brumunddal- som er de heldige eiere av en valp som skal hete "Buddy". Han reiser til sitt nye hjem på torsdag.

Geir, Solveig, Wilhelm og Fredrik fra Oslo har også bestemt seg for hvem av tispene de skal ha, og valget falt til slutt på den helt ensfargede. (Den andre har noen hvite hår på brystet). Tispene er veldig like, både i utseende og gemytt- og er kjempesøte begge to.
Tispa deres skal hete "Heddy."

Den andre tispa skal reise helt til Tromsø, og blir hentet av Anne Harriet neste mandag. Anne Harriet er aktiv i fuglehundmiljøet i Tromsø, så det blir spennende å følge disse videre.

Nå er det kun en ledig valp igjen!

Onsdag 01.04.09

I dag har Hege Skjeggestad (veterinær) vært hos oss og sett på alle valpene. Hun syntes de var i godt hold, og at de ser fine ut. Alt var i orden med dem, så nå er de klare til å komme til sine nye hjem.

Torsdag 02.04.09

Levering:
I dag reiste den første valpen til sitt nye hjem. Han heter Balbergkampens C- Buddy og skal bo i Brumunddal hos Kjetil, Trude, Sander, Cecilie og Anna. Disse er gode venner av oss, så Buddy kommer vi til å se mye til i årene fremover!

Fredag 03.04.09

I dag har tre valper reist til sine nye hjem. Det er Leon som flyttet til Dokka, Cesar som flyttet til Biri og Odin som reiste til Skedsmokorset. Se bilder av valpene sammen med eierne sine på siden "Bilder fra Myras andre kull- C- kullet".

Lørdag 04.04.09

I dag ble "Heddy" hentet av familien Normannseth fra Oslo. Tenker det var to fornøyde gutter som fikk med valpen sin på hytta i påsken!

Ellers har vi fått tilbakemeldinger fra de som har hentet valper. Det har gått fint med alle, og valpene er rolige og tillitsfulle. Enkelte har dårlig matlyst, noe som er helt normalt.

Det er stille i hundegården nå, når over halvparten av valpene har flyttet ut.

Søndag 05.04.09

I dag reiste Trym til sitt nye hjem i Hurdal, så nå er det bare tre irsksettere igjen.

Vi har kosa oss ute på verandaen i dag, og tilsammen  var vi åtte firbente og fem tobente.... Irsksetterne leker hakket mer forsiktig enn JRT- valpene, og når de ble for brutale -gjemte de seg under vogna til Sigrid.
Se flere bilder på fotosidene.

Mandag 06.04.09

I dag kom Anne Harriet helt fra Tromsø, for å hente hjem Balbergkampens Cora. De fant tonen med en gang, og vi håper hjemreisen går fint.

Søndag 12.04.09

Nå har det vært påske og vi er tilbake etter noen dager på fjellet. De to valpene har vært i Veslehagen hos Elisabeth og Asgeir, og det har gått kjempefint.

I dag reiste Balbergkampens C- Lotto til Stavanger, sammen med sine nye eiere- familien Humborstad. Alle valpene er nå solgt, og i morgen reiser sistemann til Valdres. Det blir stille og tomt uten dem, men vi er sikre på at alle vil få det godt i sine nye hjem.

Mandag 13.04.09

I dag reiste siste valpen- Balbergkampens C-Hiro - til sitt nye hjem på Fagernes. Der skal han bo sammen med Tom- Erik og Ingvild og sønnen deres på 9 måneder. Hiro var den valpen som utmerket seg ved å være tøffest, størst og mest nysgjerrig, så han blir det spennende å følge med videre.

Myra er helt uberørt av å plutselig være barnløs, og hun synes det er deilig å sove i senga si i stua igjen, etter noen netter med valpene i hundegården.

Vi avslutter med dette Myras valpedagbok, og ønsker alle valpeeierne lykke til med sine flotte Irsksettere!!
Vi håper på jevnlig oppdatering fra dere🙂